Workshop Kerjaya. Nak join ke?

Kawan-kawan

Baru-baru ni ada beberapa client baru saya merungut hantar profile kat syarikat, tapi respond pun takde. Jadi saya pun mintaklah copy cover letter dan/atau cover email, dan juga salinan resume untuk saya tengok…

Pada pendapat saya, ada beberapa kemusykilan yang saya nampak:

1) cover letter/cover email tak padu

2) English TERUK GILER. Spelling nama jawatan pun ada salah (ni sebab tak detail oriented, kerja orang nak cepat)

3) resume masih old skool, guna font dan layout yang kurang menarik. 4) masih lagi guna konsep “hantar lepas tu kita doa banyak-banyak”

5) LI profile kata ada, tapi sebenarnya ada buat syarat ajer…

Problem kan? Kalau ada jalan nak tangani ni semua, nak ke? 4 jam jer investment time you. Kalau tak berusaha, tak tau kan? tapi kena lah berusaha dapat ilmu yang betul.

Nak ke?

Komen “nak” kat bawah.

Saya yang berusaha

HRB

1 Comment

Aishah

Nak

Reply

Post Your Comment Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *