Workshop Kerjaya. Nak join ke?

Kawan-kawan Baru-baru ni ada beberapa client baru saya merungut hantar profile kat syarikat, tapi respond pun takde. Jadi saya pun mintaklah copy cover letter dan/atau cover email, dan juga salinan resume untuk saya tengok… Pada pendapat saya, ada beberapa kemusykilan yang saya nampak: 1) cover letter/cover email tak padu 2) English TERUK GILER. Spelling nama

Read More

5 Tips Menggunakan LinkedIn Dengan Lebih Berkesan

So, kita dah register dengan LinkedIn. Tengok menunya macam ok lah, senang nak navigate. Tapi, macam mana nak gunakan LinkedIn untuk menulis idea-idea kita? Kat bawah ni, saya tuliskan 5 tips untuk LinkedIn newbie: Sebelum kita request connection, karang sedikit ayat mengapa kita nak connect dengan orang tu. Contohnya – “Dear Hanie, I enjoyed reading

Read More